betaling doen home betaalverzoek ontvangen?

Sportincas helpt jouw vereniging
bij de inning van contributie

Daarom heb je misschien een bericht van ons ontvangen. In dat geval kun je contact opnemen met Sportincas voor een klacht of betaalafspraak, of direct een betaling doen.Betaling doen

Waarom moet ik betalen?

Sportincas is het incassobureau wat namens jouw sportvereniging achterstallige contributies int. Het kan dus zijn dat je van Sportincas een betaalverzoek hebt ontvangen als je je contributie te laat of onvolledig hebt betaalt.

LEES MEER >

Hoe kan ik betalen?

Je kunt je contributie direct en eenvoudig aan Sportincas betalen via iDEAL. Wil je de hoogte van je vordering weten? Dan log je in in je online omgeving met de gegevens die je in de eerste brief van ons hebt ontvangen.

LEES MEER >

Wie zijn jullie?

Sportincas is een incassobureau wat samenwerkt met jouw sportclub om bij jou achterstallige contributie te innen. We doen dat, zodat jouw club jou niet hoeft te benaderen.

LEES MEER >

Veel gestelde vragen
Op welke manieren kan ik betalen?

Je kunt eenvoudig online betalen via iDeal. 

Hoe kan ik inloggen op mijn Sport-Incas?

Je kunt inloggen op mijn Sport-Incas met de gegevens die je in de eerste brief van ons hebt ontvangen. Als je je inloggegevens kwijt bent kun je contact met ons opnemen.

Ik heb mijn contributie al wel betaald aan mijn sportclub. Wat kan ik het beste doen?

Sportincas is geen onderdeel van een groter incasso- of deurwaardersbureau. De basis van Sportincas ligt bij de kennis van verenigingen van binnenuit. Vanuit die kennis en ervaring is Sportincas een partner voor u. Wat kan ik het beste doen?

De vordering is volgens mij onterecht. Wat moet ik doen?

Jouw vereniging heeft ons gevraagd de vordering te incasseren. Dat betekent dat jouw vereniging vindt dat de vordering terecht is. Maar misschien weet jouw vereniging helemaal niet van jouw bezwaar af.  Sportincas heeft jou in de brief de mogelijkheid gegeven te reageren. Doe dat schriftelijk. Dat mag mat een mailtje. Zet daarin je naam en dossiernummer. Geef aan waarom jij denkt dat de vordering onterecht of verkeerd is. Sportincas zal de ontvangst van het mailtje bevestigen en neemt daarna contact met de vereniging op. Reageer wel binnen de reactie termijn. Als je deze laat verlopen is de vordering ook voor Sportincas definitief.

Hoe kan dat nu, ik heb mij afgemeld als lid

Het lidmaatschap van een vereniging is altijd aangegaan voor de duur van een verenigingsjaar. De meeste verenigingsjaren lopen van 1 juli tot en met 30 juni in het volgende jaar. dat is vastgelegd in de statuten van de vereniging. Door je lidmaatschap ben je automatisch akkoord gegaan met die statuten. Tussentijds opzeggen betekent dus niet dat de contributieverplichting vervalt. 

Ik mag en corona niet sporten dus dan hoef ik toch ook niet te betalen?

Je bent lid van je vereniging. Als lid ben je verplicht je contributie te betalen. DIe plicht gaat ook door als de vereniging om één of andere reden niet kan leveren. Dat je door corona niet bij je club kunt sporten betekent dus niet dat je geen contributie hoeft te betalen. Dat is geen discussiepunt. Dit is wettelijk zo geregeld.