home werkwijze waarom een incassobureau nieuws contact

Incassowetgeving 2012

Sinds 2012 is de huidige incassowet van kracht. Schuldeisers kunnen niet meer ongelimiteerd incassokosten in rekening brengen. Tegelijk wordt het voor consumenten relatief duur om kleine schulden niet te betalen .
De kosten voor incasso zijn vanaf 1 juli 2012 sterker gereguleerd. De wet normering buitengerechtelijke incassokosten in toen in werkinggetreden.

Minimale en maximale prijs voor incassokosten

Nieuw is dat incassokosten als een percentage van het te betalen bedrag worden berekend, met een minimale en maximale prijs

Altijd eerst aanmanen

Schuldeisers moeten nu eerst een aanmaning sturen, voordat ze incassokosten in rekening brengen. Wie een onbetaalde rekening heeft, krijgt dan veertien dagen extra tijd om te reageren. Daarna mag de schuldeiser 15 procent incassokosten in rekening brengen over de eerste 2.500 euro die te laat betaald is.

Over de volgende 2.500 euro mag 10 procent in rekening worden gebracht. Het percentage wordt lager, naarmate de omvang van de factuur toeneemt. Het maximumbedrag is 6.775 euro bij een vordering van één miljoen euro of meer.

Hoe kunnen we je helpen?

AFSPRAAK MAKEN VORDERING INDIENEN