home werkwijze waarom een incassobureau nieuws contact

Uw partner bij het innen
van lastige contributies

Wij zijn een incassobureau gericht op verenigingen en sportclubs. Wij innen achterstallige contributies op een resolute maar menselijke manier.
lees meer over ons

waarom een incassobureau

Een incassoburaeu neemt een vaak vervelende “klus” uit handen. U moet een verenigingslid manen omdat er een betalings- achterstand is. Dat is vaak onplezierig en kost veel tijd. De tijd van een bestuurder is al zo beperkt.

LEES MEER >

waarom Sportincas

Sportincas is gespecialiseerd in het innen van bedragen voor verenigingen en sportclubs. Vaak is het aanmanen van leden een lastige en vervelende bezigheid. Vooral als het lid erg actief is voor de vereniging.

LEES MEER >

Sportincas als partner

Sportincas is geen onderdeel van een groter incasso- of deurwaardersbureau. De basis van Sportincas ligt bij de kennis van verenigingen van binnenuit. Vanuit die kennis en ervaring is Sportincas een partner voor u.

LEES MEER >
Voetbalvereniging

Wat andere sportverenigingen zeggen

Sportincas helpt ons op regelmatige basis om bij de ‘lastige leden’ op een milde en menselijke manier de betaling van de contributie geregeld te krijgen. Erg knap en ook erg fijn!

Hans van Voort, penningmeester voetbalclub "Houdt Dapper Vol"

Tennisclub LTC Lisse

Wat andere sportverenigingen zeggen

Sportincas helpt ons op regelmatige basis om bij de ‘lastige leden’ op een milde en menselijke manier de betaling van de contributie geregeld te krijgen. Erg knap en ook erg fijn!

Mieke van der Wiel, Secretaris Tennisclub LTC Lisse

Tennisclub

Wat andere sportverenigingen zeggen

Kees Verdonk, Voorzitter tennisclub "De Leidsche Hout"

Voetbalvereniging Tennisclub LTC Lisse Tennisclub

De meest
gestelde vragen
over onze
dienstverlening

Dienstverlening

Hoe kan ik inloggen op mijn Sport-Incas?

Je kunt inloggen op mijn Sport-Incas met de gegevens die je in de eerste brief van ons hebt ontvangen. Als je je inloggegevens kwijt bent kun je contact met ons opnemen.

Waarom Sportincas boven andere incassobureau's ?

Sportincas kent maar één soort incasso-opdrachten. Namelijk die van verenigingen en sportclubs. Veel andere incasso-bureaus doen dit soort incasso er bij. Sportincas beschouwt het als een specialisme. Met oog voor de opdrachtgever en een oogje voor de wanbetaler. Het gaat uiteindelijk om één resultaat; het innen van de vordering.

Wat doet Sportincas wel en wat niet?

Sportincas is geen onderdeel van een groter incasso- of deurwaardersbureau. De basis van Sportincas ligt bij de kennis van verenigingen van binnenuit. Vanuit die kennis en ervaring is Sportincas een partner voor u. Sportincas vordert voor de opdrachtgevers achterstallige vorderingen en of boetes van leden van sportclubs en verenigingen, (Of vorderingen die uit het lidmaatschap van een sportclub of vereniging voortvloeien).

Is het incassotraject altijd gratis?

Het incassotraject is voor de vereniging of de sportclub veelal gratis. Sportincas brengt wel kosten in rekening maar deze worden betaald door de "wanbetaler". Als de wanbetaler helemaal niet betaalt brengt Sportincas ook geen kosten in rekening. Niet betalen is dus voor risico van Sportincas. Betaalt de wanbetaler het bedrag niet aan Sportincas maar aan de vereniging dan beschouwt Sportincas de betaling als een resultaat van de incasso-opdracht. De vereniging of alsnog de wanbetaler draaien dan op voor de kosten. Maar daarover worden bij het verstrekken van de incasso opdracht duidelijke afspraken gemaakt en vastgelegd.

Nieuws en artikelen

Corona en incasso

Het afgelopen seizoen is voor vele verenigingen financieel een moeilijk seizoen geworden. Veel verenigingen zitten nu nog met een forse innings-achterstand.

LEES MEER >

Sportclubs financieel in het nauw

Steeds meer sportclubs hebben last van geldzorgen blijkt uit onderzoek van een incassobureau  Maar liefst drie op de vier hebben te maken met problemen. Dat is niet alleen op het financiële vlak. Ook het verenigingsleven staat onder druk.   

LEES MEER >

Samenvatting incassowetgeving 2012

Sinds 2012 is de huidige incassowet van kracht. Schuldeisers kunnen niet meer ongelimiteerd incassokosten in rekening brengen. Tegelijk wordt het voor consumenten relatief duur om kleine schulden niet te betalen .

LEES MEER >

Hoe kunnen we je helpen?

AFSPRAAK MAKEN VORDERING INDIENEN